Recept: Kruidnootjes

Sinterklaas komt er weer aan. Daarom deze week een recept voor kruidnootjes.

Ingrediënten
100 g zelfrijzend bakmeel
50 g donkere basterdsuiker
1 eetlepel speculaas- (of koekkruiden)
1 theelepel gemalen kardemom
1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
60 g koude boter (in stukjes)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 °C. Meng het zelfrijzend bakmeel in een kom met de basterdsuiker, speculaaskruiden, kardemom en sinaasappelschil. Meng de boter erdoor en kneed alles met koele handen snel tot een samenhangend deeg.
Vorm het deeg tot kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de kruidnootjes in het midden van de oven in 10-15 minuten bruin en gaar. Laat ze buiten de oven helemaal afkoelen. Bewaar ze tot gebruik in een afgesloten koektrommel.
Verwarm de chocolade 1-2 minuten in de magnetron (als niet alles gesmolten is, laat het even staan, het smelt vanzelf). Serveer de kruidnootjes met een bakje gesmolten chocolade en een bakje decoratiesnoep en dip ze hierin met de bolle kant.

Tip
Dit recept is voldoende voor ongeveer 100 kruidnootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.