Recept: Aardappelgratin

Het eerste deel van dit recept kun je een dag of twee van te voren al maken, dat scheelt stress op de dag zelf.
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
125 ml slagroom
125 ml melk
2 eieren (gesplitst (eiwit wordt niet gebruikt))
100 g belegen kaas (geraspt)

Bereiden
Dag 1: Oven voorverwarmen op 175 ºC. Aardappels schillen en in hele dunne plakjes snijden (een kaasschaaf werkt prima). In schenkkan slagroom met melk en eierdooiers mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Aardappelschijfjes in kom met roommengsel en kaas omscheppen zodat elk plakje met vocht bedekt is. Aardappels over muffinvormpjes verdelen. Rest van roommengsel over aardappels schenken. Muffins in midden van oven in ca. 30 min. bakken. Uit oven nemen, laten afkoelen en met aluminiumfolie afdekken.

Dag 2: Oven voorverwarmen op 175 ºC. Gratins (afgedekt met aluminiumfolie ) 30 min. in oven verwarmen. Gratins uit oven nemen en 5 min. laten afkoelen. Met mesje aardappelgratins langs rand van muffinvorm lossnijden. Met behulp van lepel gratins voorzichtig uit muffinvorm scheppen. Op schaal leggen en serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.