Recept: Kokos-chocotaart

Ingrediënten
150 g boter
308 g Oreo-koekjes
4 eieren
200 g poedersuiker
2 el maizena
2 tl vanillearoma (flesje à 38 ml)
165 g gemalen kokos
150 g witte chocolade

Benodigdheden
rechthoekige taartvorm met losse bodem (35 x 12.5 cm)
keukenmachine

Bereiden
Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet de taartvorm in met wat boter. Smelt de boter in een steelpan. Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en schenk de boter erbij. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem van de taartvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel.
Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. De eidooiers worden niet gebruikt. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Voeg al kloppend lepel voor lepel de poedersuiker toe. Blijf, als alle suiker is toegevoegd, doorkloppen tot het eiwit glanst en stijve pieken vormt (5 min). Spatel de maizena, het vanillearoma en kokos voorzichtig door het eiwit.
Breng een pan met een laag water aan de kook. Hak de chocolade in kleine stukjes en doe in een vuurvaste kom of pan die precies op de pan past. Hang de kom of pan in de pan met heet water, maar zorg dat de kom het water niet raakt. Laat de chocolade smelten (au bain-marie).
Spatel door het eiwitmengsel. Schep dit mengsel gelijkmatig op de koekjesbodem en strijk glad. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en laat in 2 uur afkoelen in de vorm. Snijd de kokos-chocoladetaart in 12 repen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.