Dit is een recept voor 4 personen.
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen (kruimig)
6 stronken witlof
2 el Zaanse mosterd
25 gram boter
200 ml melk
12 plakken belegen kaas
12 plakken achterham
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.
Snijd de onderkant van het witlof, snijd ze in de lengte doormidden, verwijder de harde kern en eventueel de verkleurde buitenste bladeren. Kook ze 3 min. in een grote pan in water met zout. Giet af en laat uitlekken.
Giet de aardappelen af en stamp met de mosterd, boter en melk tot een grove puree. Voeg peper en zout toe. Verdeel de puree over een ovenschaal.
Leg de plakken kaas naast elkaar op de snijplank, leg de ham erop en wikkel de witlof erin. Leg de rolletjes naast elkaar op de puree. Bak de puree in het midden van de oven in ca. 25 min. goudbruin en gaar.
Tip
Je kunt dit gerecht een dag van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Op de dag zelf bak je de schotel 25 min. in de oven.