Chocolademousse

Ingrediënten
100 ml melk
150 gram pure chocolade
200 ml slagroom
50 gram witte basterd suiker

Bereidingswijze
Breng in een pan 500 ml water aan de kook en draai het vuur zacht. Doe de warme melk in een hittebestendige kom die op de pan past en breek de repen chocolade erboven in stukjes. Hang de kom in de pan met heet water (zonder dat deze het water raakt) en laat de chocolade langzaam in de melk au bain-marie smelten. Haal de kom van de pan en laat het mengsel iets afkoelen. Dat gaat het snelst door de kom 10 min. in ijskoud water te zetten. Roer het mengsel regelmatig door. Klop in een ruime kom de slagroom bijna stijf met de suiker. Spatel de slagroom in 2 of 3 gedeelten door de chocolade. Verdeel de mousse mbv een spuitzak over kleine porti glaasjes. Laat de mousse minstens 1 uur in de koelkast opstijven.  Strooi eventueel vlak voor serveren nog wat cacao of geschaafde chocoladekrullen over de mousse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.