Uitgelezen 110: Dochter van de duisternis – Virginia Andrews

Titel: Dochter van de duisternis
Schrijver: Virginia Andrews
Jaar van uitgifte: 2010

Flaptekst:
Gevaarlijk en verleidelijk…
Toen Lorelei klein was, zei haar vader haar om nooit bang te zijn voor het donker. Op een nacht ontdekt de zestienjarige Lorelei – door de schreeuw van een jong man – dat haar strenge vader geen gewone man is. Haar vader, die Lorelei en haar zusjes adopteerde, heeft zijn dochters opgevoed met maar één doel: om jonge mannen hun donkere schaduwwereld in te lokken. Net als haar zussen is Lorelei getraind in de kunst van het verleiden, met de waarschuwing om vooral nooit verliefd te worden. Maar wanneer ze een knappe, charmante klasgenoot ontmoet slaat ze alle waarschuwingen van haar familie in de wind en volgt Lorelei haar hart, zelfs als ze weet dat de liefde als vergif voor haar is…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Mijn mening/ervaring: In deze roman begeeft de schrijfster zich op het gebied van vampiers. Lorelei is net als haar zussen geadopteerd en groeit op in het schatrijke en geheimzinnige gezin van haar vader. De meisjes mogen geen contact hebben met buitenstaanders en het gezin verhuist regelmatig. Als ze volwassen worden, is hun enige doel jonge mannen lokken. Maar Lorelei wordt verliefd op een van de beoogde slachtoffers en komt hierdoor in grote problemen. In deze roman zitten de van Virginia Andrews bekende ingredienten: een lief knap meisje is slachtoffer van haar gestoorde familieleden. Hoewel de setting deze keer anders is, is het geheel toch erg voorspelbaar. Ook is het verhaal nogal langdradig: Lorelei blijft twijfelen over haar taak, waardoor de spanning voor een groot deel verdwijnt. Voor liefhebbers van vampierverhalen misschien een aardig verhaal. Voor liefhebbers van Virginia Andrews niet het beste boek.

Dit is het 110de deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.