Uitgelezen 201: De vlucht – Suzanne Vermeer

Titel: De vlucht
Schrijver: Suzanne Vermeer
Jaar van uitgifte: 2007

Flaptekst:
Dagmar Vredeling heeft het prima voor elkaar. Ze werkt met plezier als stewardess en woont al twee jaar samen met haar vriend Ruben. Dat verandert allemaal op slag wanneer ze erachter komt dat Ruben vreemdgaat. En dat verraad is pas het begin. In de daaropvolgende weken verspreidt Ruben allerlei leugens over haar. Vrienden laten haar als een baksteen vallen en haar werkgever ontvangt ernstige klachten van collega’s en passagiers.

Dan krijgt Dagmar een schokkend telefoontje uit Mallorca. Haar vriendin Marianne, die daar als reisleidster werkt, is vermoord. Vastberaden om zich niet bij alle tegenslagen in haar leven neer te leggen, neemt Dagmar een besluit. Ze zal de waarheid over de dood van haar vriendin achterhalen en reist af naar het vakantie-eiland. Daar komt ze terecht in een criminele wereld van schone schijn, veel geld en grote belangen…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Als Dagmar Vredeling merkt dat haar vriend Ruben haar ontrouw is, betekent dit het einde van hun relatie. Maar Ruben wreekt zich door kwalijke roddels te verspreiden, wat haar een schorsing als airhostess oplevert. Toevallig ontmoet ze Marianne, een jeugdvriendin, die reisleidster is op Mallorca en haar uitnodigt voor een onbezorgde vakantie. Kort daarop wordt Marianne vermoord en gaat Dagmar op onderzoek uit. Dit boek mag beschouwd worden als vlotte strandlectuur, die vooral door vrouwelijke lezers zal worden gewaardeerd. De plot is niet onaardig maar de ontknoping komt nogal geforceerd over, terwijl de poging om er ‘literaire’ zinnen doorheen te schuiven niet altijd geslaagde beeldspraak oplevert. 
Recensie Manu Manderveld (bol.com)

Mijn mening/ervaring: Dit boek is evenals de ander boeken van Suzanne Vermeer prima vakantie lectuur. Vermakelijk, maar niet hoogstaand.

Dit is deel 201 in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.