Vakantie 2013: Woensdag 26 juni

Gereden: 197 km
Gereden totaal: 3151 km

Vandaag gaan we het schiereiland Dingle verkennen. Na het ontbijt (buiten!) rijden we in westelijke richting.
Via diverse kleine weggetjes steken we de ‘bergen’ over om via de hoofdroute we terug naar de zuidkant te rijden.
In het plaatsje Dingle lopen we wat rond. We stoppen bij diverse uitkijkpunten en bezoeken Gallarus Oratory. Dit kerkje in de vorm van een omgekeerde boot staat aan de haven van Smerwick. Gallarus werd tussen de 6de en 9de eeuw gebouwd en is de best overgeleverde vroeg christelijke Ierse kerk.
Ook bezoeken we Kilmalkadar (Cill Maolchéodair). Dit was vroegen een heidense heilige plaats, nu staat er een ruïne van een Iers-romaanse kerk met mooi beeldhouwwerk. Op de begraafplaats staan onder andere primitieve stenen, een kruis en een zonnewijzer.
Via een fraaie route rijden we terug naar de camping. Omdat de weersverwachting bijgesteld is (en niet ten goede) pakken we vast zoveel mogelijk in om morgen de tent (hopelijk droog) in te kunnen pakken.


Kilmalkadar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.