Uitgelezen 213: Butterfly – Virginia Andrews

Titel: Butterfly
Schrijver: Virginia Andrews
Jaar van uitgifte: 1998

Flaptekst:
Ze lijkt de vervulling van alle dromen van haar nieuwe ouders, maar ze is zo teer als een vlinder…

Het weeshuis is Janets wereld, vol wrede grappen en stille hoop op de dag dat ze in een gezin zal worden opgenomen. Ze kan het nauwelijks geloven als Sanford en Celine Delorice haar uitverkiezen om haar als hun dochter op te voeden.
Janet leert snel de gewoonten van het grote landhuis en probeert uit alle macht te voldoen aan de wensen van de mooie elegante Celine die aan een rolstoel gekluisterd is.
Zo krijgt ze balletlessen van een strenge lerares omdat Celine ervan overtuigd is dat Janet op een dag het publiek zal verrukken als ballerina, net als zijzelf voor het tragische ongeluk. Janet doet haar uiterste best maar danst op een fragiel web waarvan elk moment een draad kan breken….

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Mijn mening/ervaring: Deze roman is geheel in stijl van de schrijfster (maar niet door haar geschreven): een jong onschuldig meisje komt in aanraking met gefrustreerde volwassenen. Dit boek is het eerste deel in een serie over weeskinderen. Ook al is de stijl van die boek hetzelfde als de meeste andere boeken uitgegeven door/namens Virginia Andrews, toch weet het van begint tot eind te boeien.

Dit is het 213e deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.