Nieuwe Lay-out voor blog.justadropofwater.nl

De afgelopen dagen (zo niet weken) ben ik achter de schermen bezig geweest met een nieuwe lay-out voor mijn blog.
De vorige stamde (in zijn eerste vorm) al uit begin 2009.


Dit was de lay-out die sinds januari 2009 online stond

In 2012 verhuisde mijn blog van het hoofddomein naar het subdomein waar de blog nu nog steeds te vinden is. De lay-out kreeg toen een make-over die vooral op het functioneren gericht was. Qua lay-out veranderde wel een en ander, maar de essentie bleef gelijk.


De lay-out na de technische update in oktober 2012

Nu in 2015 is de lay-out een flink stuk opgefrist. De kop is gebleven (in een iets aangepaste vorm), maar dat is ook wel het enige.
Deze lay-out is veel lichter, maar heeft wel de warmte behouden die de oude lay-out had.
Tenslotte is de nieuwe lay-out volledige responsive. Het maakt nu niet meer uit hoe groot of klein het scherm is waarmee jij (de bezoeker) mijn blog bekijkt. De lay-out past zich automatisch aan tot een leesbaar geheel.

De afgelopen dagen heb ik ruim tien jaar logs en pagina’s doorgenomen om te kijken of alles met de nieuwe lay-out naar behoren werkte. Ik heb er vertrouwen in en de lay-out staat sinds vandaag live!
Mocht je nu toch nog iets tegen komen dat er raar uitziet, niet werkt of onleesbaar is, wil je het dan even laten weten? Dan kan ik er alsnog naar kijken.

Nieuw Zeeland (3)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 3.

Zaterdag 8 november
Het is half zeven als we wakker worden. Na het ontbijt en het peilen van de motor (de olie dus, noodzakelijk onderhoud) rijden we eerst naar het lokale dumpstation. We legen de afvalwatertanks (grijs en zwart) en vullen de drinkwater- en dieseltank.
Via de westkust van de Coromandel (Schiereiland) rijden we naar Coromandel (town). Hier bezoeken we de Driving Creek Railway and Potteries, een smalspoor treintje naar een uitzichtpunt. De treinen zijn zelf ontworpen en gebouwd speciaal voor dit stukje spoor.


Driving Creek Railways and Potteries

We vervolgen de route SH25 tot aan Hahei. Hier lopen we (bij laag water) het strand op bij Hot Water Beach. Onder het zand liggen twee warm water bronnen die elk 10 tot 15 liter water per minuut van respectievelijk 60 en 64 graden Celsius leveren. Door een kuil in het zand te graven, vult deze zich met warm (zo niet heet) water.
We rijden richting de Cathedral Cove met de intentie deze per watertaxi te bezoeken. Parkeren blijkt echter onmogelijk, we besluiten deze grot dan maar te laten voor wat hij is.

View this post on Instagram

Coromandel #coromandel #newzealand #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Coromandel

Langs de oostkant van de Coromandel rijden we verder tot aan Waihi. Bij Te Aroha zoeken we een ‘echte’ camping op. Even voor zessen staan we op de plek. We koken, wassen af en maken gebruik van de camping douches.

Zondag 9 november
Al vroeg zijn we weer wakker. Rond kwart voor negen rijden we de camping af. We rijden naar Hamilton, waar we de Hamilton Gardens bezoeken.


Hamilton Gardens

Na de lunch gaan we verder richting Rotorua. We gaan met de Skyline Skyride naar boven en gaan met een soort slee op wielen (Luges) weer deels naar beneden. Met de stoeltjeslift gaan we weer terug naar het startpunt van de Luges. We doen dit drie keer voor we met de Gondola weer naar beneden gaan.


Rotorua Skyline Skyride & luges

We rijden Rotorua in en eten een ijsje. We zoeken een camping en vinden die aan de rand van een meer ten oosten van Rotorua (Boyes Beach Reserve). Morgen gaan we in zuidelijke richting verder.

Recept: Gehaktschotel met basmatirijst

Ingrediënten
225 g basmatirijst
2 uien
1 blik kidneybonen
1 blik mais
1 schaal rundergehakt (ca. 300 g)
1/2 eetlepel cajunkruiden
4 eieren (M)
200 ml slagroom
250 gram gemalen belegen kaas
ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden
Rijst koken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 200 °C. Ui schoonmaken en in stukjes snijden. Kidneybonen en mais afgieten en omspoelen. In grote koekenpan met antiaanbaklaag gehakt in ca. 3 minuten rul bakken. Ui en cajunkruiden toevoegen en ca. 3 minuten meebakken. Tenslotte de kidneybonen en mais toevoegen en warm laten worden. Eieren loskloppen met room, zout en peper. Pan van vuur nemen en rijst en helft van kaas erdoor mengen. Vervolgens helft van roommengsel erdoor mengen en in ingevette ovenschaal scheppen. Rest van roommengsel erover schenken en bestrooien met rest van kaas. Ovenschotel in midden van oven ca. 25 minuten bakken tot bruin korstje ontstaat.

Tip
De mais en kidneybonen kunnen vervangen worden door 3 paprika’s, maar omdat ik niet van paprika houd maak ik dit gerecht altijd met bonen en mais.

Uitgelezen 324: De Lifter – R.L. Stine

Titel: De Lifter
Schrijver: R.L. Stine
Jaar van uitgifte: 1993

Flaptekst:
“Kijk, daar staat een lifter,” zei Christel opeens. Ze minderde vaart. “0 nee!” riep Sharon vastberaden. “Je laat het, hoor. Je neemt die knul niet mee!” “Waarom niet?” vroeg Christel verbaasd. “Zie je niet wat een leuke knul het is?” Ze trapte keihard op de rem. Ik vind het een engerd.” “Stel je toch niet aan,” antwoordde Christel lachend. Ze zette de auto langs de kant van de weg. De lifter slingerde de rugzak die hij bij zich had, over zijn schouder en kwam vastberaden op hen af. Ik vind het echt stom wat je doet, hoor,” mompelde Sharon. Ze voelde zich totaal niet op haar gemak. Christel lachte haar vriendin echter vierkant uit. “Wat kan er nu helemaal gebeuren?”

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.
Lees verder

Uitgelezen 294: Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett

Titel: Een keukenmieidenroman
Schrijver: Kathryn Stockett
Jaar van uitgifte: 2009

Flaptekst:
In het Mississippi van de jaren zestig wordt aan zwarte vrouwen wel de opvoeding van blanke kinderen toevertrouwd, maar niet het poetsen van het tafelzilver. Drie vrouwen zijn het allesbepalende racisme meer dan zat en besluiten dat de verschillen tussen hen minder belangrijk zijn dan de overeenkomsten.

‘The Help geeft een unieke en geïnspireerde kijk op wat er kan gebeuren wanneer traditionele regels en gedachten in een conservatieve zuidelijke stad worden genegeerd door drie moedige vrouwen die een onwaarschijnlijke vriendschap met elkaar opbouwen.’ CPNB

‘Humor blijkt het ingrediënt dat deze film van een feel-bad movie in een hartverwarmende verrassing verandert.’ LA Times
Recensie(s)

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.
Lees verder

Nieuw Zeeland (2)

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 2.

Donderdag 6 november
De wekker gaat om 7 uur. We worden er allebei wakker van.
Na het douchen, pakken we de koffers weer in en lopen (zonder bagage) naar Apollo Campers. We zijn daar om half negen. Na alle administratieve zaken rijden we terug naar het hotel. We halen de bagage op van de kamer en checken uit.


Ons vervoer door Nieuw Zeeland

Tijdens het inrichten van de camper kunnen we geen levelers vinden. We rijden terug naar de verhuurder om dit na te vragen. Ze blijken die dingen niet te hebben. We kijken het de komende dagen wel even aan. Desnoods kopen we ze zelf.
We doen boodschappen en ontbijten in de camper. Het is dan inmiddels bijna half één.
We rijden in noordelijke richting Auckland door, over de Harbour Bridge. Bij Silverdale verlaten we de snelweg en gaan we richting Orewa.
In Orewa parkeren we langs het strand. We twijfelen of we bij RJ (R’s moeder) langs gaan. We doen het wel en worden hartelijk ontvangen.
We gaan verder noordelijk en stoppen bij Whangarei voor de Falls. Bij Kawakawa bekijken we de Hundertwasser toiletten.


Openbaar toilet in Kawakawa

Het is inmiddels na zevenen en over een klein uur wordt het donker. Naar Russell (ons doel voor de dag) is het nog zeker drie kwartier rijden. We besluiten dan ook de eerste de beste kampeerplaats op de route te bekijken en ons klaar te maken voor de eerste nacht.
Bij Derrick’s Landing staan we samen met nog enkele motorhomes/campers “wild” aan het water van de Kawakawa river. We richten de camper in voor de nacht. Tegen de tijd dat we daarmee klaar zijn, is het negen uur en helemaal donker. We koken, eten (wassen niet af) en duiken bijtijds ons bed in.

Vrijdag 7 november
Het is nog voor half zes als we wakker worden. We doen een poging om nog wat te slapen, maar dat lukt niet. Het is vannacht erg koud geweest, we waren dan ook erg blij met de tweede set dekens.


Eerste nacht gekampeerd in Nieuw Zeeland

Als het licht is gaan we er uit om de dag te beginnen. Na het ontbijt en de afwas, verlaten we de kampeerplek. Het is dan net acht uur geweest.
We vervolgen de weg (Waikare road) naar Russell. Al snel verdwijnt het asfalt en wordt de weg een gravel/grindpad. We hebben eigenlijk geen keus en gaan door. Even na negenen zijn we in Russell. We lopen er wat rond om de haven en de Bay of Islands te bekijken.
We verlaten Russell en steken met de veerboot van Okiato naar Opua over. We rijden door Paihia op weg naar Waitangi.


Waitangi Treaty Grounds

In Waitangi bezoeken we de treaty ground en willen we de mangrove board walk naar de Haruru Falls lopen.
De borden voor het wandelpad zijn wat onduidelijk en na een kwartiertje besluiten we terug te gaan naar de camper. Via internet komen we erachter dat het pad naar de board walk 5 km lang is en dat is slechts de enkele reis.
We rijden naar de watervallen en vervolgens onze route naar het zuiden. We rijden langs Kawakawa en Whangarei, via de SH16, langs Auckland, richting de Coromandel. Thames is ons doel voor vandaag.
Net na achten komen we in Thames aan. We parkeren (parkeerterrein waar kamperen is toegestaan), koken en wassen af. Daarna bereiden we de route voor morgen voor en gaan we rond half elf naar bed.

Recept: Salade met druiven en blauwekaas

De hoeveelheden in dit recept zijn ruim voldoende voor een maaltijdsalade (zonder toevoeging van brood) voor 1 persoon. Dezelfde hoeveelheid gaat ook goed voor twee personen als voor- of bijgerecht.

Ingrediënten
klein trosje witte druiven (20 tot 30 druiven)
1 appel
4 eetlepels pecannoten
75 gram blauwader kaas
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels vloeibare honing
peper en zout
100 gram veldsla

Bereiden
Snijd de appel in stukjes en halveer de duiven.
Meng de sla met de appel, druiven, noten en stukjes kaas.
Roer de olijfolie met de honing tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.
Meng de dressing door de salade.

Variatietips
Neem in plaats van de pecannoten eens walnoten of hazelnoten. Welk soort noten je ook neemt, gebruik ongezouten noten en rooster ze even kort in een droge koekenpan.
Ik gebruik het liefst een granny smith als appel, maar een ander soort (friszure) appel kan ook.
Mijn voorkeur gaat uit naar Roquefort, dit is een rauwmelkse, blauwe schapenkaas. Vind je een Blue castello of Danablu lekkerder, geen probleem.
Wees zuinig met zout in de dressing. De kaas is vaak al zout genoeg.

Instagramfoto’s 2015 (week 19 & 20)

View this post on Instagram

Slaap, Brummie slaap

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Slaap, Brummie slaap

View this post on Instagram

Woensdag zat ik nog op Kreta #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Korte vakantie: Kreta

View this post on Instagram

Kreta eerder deze week #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Kreta

Nieuw Zeeland

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 1.

View this post on Instagram

Zou alles in de koffer passen? #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Zou alles in de koffer passen?


Ja. Hij zit dicht. Nu niet meer open doen tot we in Nieuw Zeeland zijn

Maandag 3 november
Het is rond 19:00 uur als we vanaf Vijfhuizen de bus naar Schiphol nemen.
Eerder vandaag hebben we online ingecheckt, maar eenmaal op Schiphol blijkt dit niet gelukt te zijn. We sluiten aan in de rij om in te checken. Bij de balie blijken onze tickets geboekt te zijn op voorletters (en niet op volledige voornamen). Volgens het meisje achter de balie zou dit een probleem kunnen opleveren om Australië in te komen. Aanpassen van de tickets kan echter niet meer. Wel worden onze voornamen toegevoegd aan de voorletters op de passagierslijst.
Beide koffers krijgen het label “zwaar”, maar mogen zonder problemen mee. We gaan de security door en eten wat. Daarna wandelen we naar de gate. Bij de gate wordt de handbagage nogmaals gecontroleerd en moeten we zelf de bodyscan door.


Rond kwart over tien stijgen we in de stromende regen op. Het plan is om op deze vlucht een aantal uur te slapen.
Om half twaalf wordt de maaltijd geserveerd. Ervoor was ik moe, daarna klaar wakker. Ik kijk twee films (The fault in our stars en The Great Gatsby). Om 7:20 uur lokale tijd landen we in Dubai. In Nederland is het dan 3 uur vroeger (4:20 uur).

Dinsdag 4 november
Om kwart over tien vertrekt ons vliegtuig naar Melbourne/Auckland vanaf Dubai. De tijd vullen we met rond slenteren, water drinken en hangen (hallo notitieboekje voor dit verslag).
Het is nog vroeg op de dag en ondanks de airco is het al behoorlijk warm in de hallen op Dubai Airport. Zelfs het spoelwater in de toiletten is warm.
Het boarden gaat rommelig en erg traag. Hierdoor missen we het slot om te vertrekken. Wanneer we eindelijk taxiën, wordt er iemand onwel en worden we geparkeerd. Uiteindelijk gaan we terug naar de gate voor een evacuatie (persoon én bagage gaan van boord). Door het stationair draaien van de motoren is het brandstofpeil te ver gezakt. Voor we kunnen opstijgen, moet de Airbus A380 opnieuw afgetankt worden. Uiteindelijk vertrekken we met ruim 2 uur vertraging uit Dubai.


Deze kist bracht ons van Dubai, via Melbourne naar Auckland

Woensdag 5 november
De vlucht van Dubai naar Melbourne duurt langer dan gepland. Samen met de vertraging bij vertrek komen we daardoor bijna 2,5 uur te laat in Australië aan. We worden verzocht om in de buurt van gate te blijven, omdat we snel weer zouden vertrekken.
Van tijd inlopen tijdens de stopover is echter geen sprake, sterker nog, dit duurt langer dan gepland. Het resultaat is dat we met 3 uur vertraging nu eindelijk onderweg zijn naar Nieuw Zeeland. De vlucht duurt precies zolang als vooraf verwacht.
Op Auckland Airport krijgen we (na even wachten) een visum voor drie maanden. Bij het afhalen van de bagage blijken beide koffers schade opgelopen te hebben. Van de grote koffer is een wiel afgebroken en van de andere de handgreep.
Nu komt de douane. Het duurt erg lang en gaat erg traag. Beide koffers moeten open (en deels uitgepakt) om te bekijken of er geen gevaarlijk stof/zand/modder onder de wandelschoenen zit.

View this post on Instagram

We zijn in Auckland geland #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Uiteindelijk is het tegen zessen als we bij het hotel aankomen. Dit was gepland voor half drie. Het middagje Auckland laten we dan maar voor wat het is.
We doen een poging om naar de supermarkt te lopen, maar die kunnen we niet vinden. Terug in het hotel blijken we de weg in de verkeerde richting afgelopen te zijn.
We bestellen roomservice (salades) en gaan douchen. Na het eten gaan we vroeg naar bed. Morgenochtend gaan we de camper ophalen.