Nieuw Zeeland

In november 2014 gingen wij voor ruim drie weken naar Nieuw Zeeland. Met een camper trokken we over beide eilanden. We begonnen bij Auckland (Noordereiland) en eindigden bij Christchurch (Zuidereiland). In een aantal logs zal ik verslag doen van deze reis. Vandaag deel 1.

View this post on Instagram

Zou alles in de koffer passen? #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Zou alles in de koffer passen?


Ja. Hij zit dicht. Nu niet meer open doen tot we in Nieuw Zeeland zijn

Maandag 3 november
Het is rond 19:00 uur als we vanaf Vijfhuizen de bus naar Schiphol nemen.
Eerder vandaag hebben we online ingecheckt, maar eenmaal op Schiphol blijkt dit niet gelukt te zijn. We sluiten aan in de rij om in te checken. Bij de balie blijken onze tickets geboekt te zijn op voorletters (en niet op volledige voornamen). Volgens het meisje achter de balie zou dit een probleem kunnen opleveren om Australië in te komen. Aanpassen van de tickets kan echter niet meer. Wel worden onze voornamen toegevoegd aan de voorletters op de passagierslijst.
Beide koffers krijgen het label “zwaar”, maar mogen zonder problemen mee. We gaan de security door en eten wat. Daarna wandelen we naar de gate. Bij de gate wordt de handbagage nogmaals gecontroleerd en moeten we zelf de bodyscan door.


Rond kwart over tien stijgen we in de stromende regen op. Het plan is om op deze vlucht een aantal uur te slapen.
Om half twaalf wordt de maaltijd geserveerd. Ervoor was ik moe, daarna klaar wakker. Ik kijk twee films (The fault in our stars en The Great Gatsby). Om 7:20 uur lokale tijd landen we in Dubai. In Nederland is het dan 3 uur vroeger (4:20 uur).

Dinsdag 4 november
Om kwart over tien vertrekt ons vliegtuig naar Melbourne/Auckland vanaf Dubai. De tijd vullen we met rond slenteren, water drinken en hangen (hallo notitieboekje voor dit verslag).
Het is nog vroeg op de dag en ondanks de airco is het al behoorlijk warm in de hallen op Dubai Airport. Zelfs het spoelwater in de toiletten is warm.
Het boarden gaat rommelig en erg traag. Hierdoor missen we het slot om te vertrekken. Wanneer we eindelijk taxiën, wordt er iemand onwel en worden we geparkeerd. Uiteindelijk gaan we terug naar de gate voor een evacuatie (persoon én bagage gaan van boord). Door het stationair draaien van de motoren is het brandstofpeil te ver gezakt. Voor we kunnen opstijgen, moet de Airbus A380 opnieuw afgetankt worden. Uiteindelijk vertrekken we met ruim 2 uur vertraging uit Dubai.


Deze kist bracht ons van Dubai, via Melbourne naar Auckland

Woensdag 5 november
De vlucht van Dubai naar Melbourne duurt langer dan gepland. Samen met de vertraging bij vertrek komen we daardoor bijna 2,5 uur te laat in Australië aan. We worden verzocht om in de buurt van gate te blijven, omdat we snel weer zouden vertrekken.
Van tijd inlopen tijdens de stopover is echter geen sprake, sterker nog, dit duurt langer dan gepland. Het resultaat is dat we met 3 uur vertraging nu eindelijk onderweg zijn naar Nieuw Zeeland. De vlucht duurt precies zolang als vooraf verwacht.
Op Auckland Airport krijgen we (na even wachten) een visum voor drie maanden. Bij het afhalen van de bagage blijken beide koffers schade opgelopen te hebben. Van de grote koffer is een wiel afgebroken en van de andere de handgreep.
Nu komt de douane. Het duurt erg lang en gaat erg traag. Beide koffers moeten open (en deels uitgepakt) om te bekijken of er geen gevaarlijk stof/zand/modder onder de wandelschoenen zit.

View this post on Instagram

We zijn in Auckland geland #latergram

A post shared by joosephiene (@joosephiene) on


Uiteindelijk is het tegen zessen als we bij het hotel aankomen. Dit was gepland voor half drie. Het middagje Auckland laten we dan maar voor wat het is.
We doen een poging om naar de supermarkt te lopen, maar die kunnen we niet vinden. Terug in het hotel blijken we de weg in de verkeerde richting afgelopen te zijn.
We bestellen roomservice (salades) en gaan douchen. Na het eten gaan we vroeg naar bed. Morgenochtend gaan we de camper ophalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.