Uitgelezen 330: De Babysitter – R.L. Stine

Titel: De Babysitter
Schrijver: R.L. Stine
Jaar van uitgifte: 1989

Flaptekst:
Jenny was al halverwege de woonkamer toen er opeens hard werd geklopt. Bijna had ze het op een gillen gezet. Haar hart miste een slag. Nee, dacht ze paniekerig. Het is dat loshangende luik dat weer tegen het huis bonkt. Maar dat was onmogelijk, want er stond geen wind. Ze hoorde het opnieuw. Vier harde tikken. Er klopte iemand op de voordeur. “Wie is daar?” riep ze. Geen antwoord. Opeens kreeg ze een idee. Het raam van de woonkamer. Misschien kon ze vandaar zien wie er voor de deur stond. Opnieuw werd er drie keer geklopt. Jenny trok de gordijnen opzij. De buitenlamp bij de voordeur wierp een gelig licht over de voortuin. Opeens verscheen er een gestalte aan de andere kant van het raam. Het leek wel of hij uit de grond oprees…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

Dit boek is voor mij puur jeugdsentiment. Als 10-11 jarige las ik dit boek (en de andere uit deze serie van Kluitman) en ik heb er goede herinneringen aan.
Vlot geschreven, spannend verhaal over Jenny, die als oppas in een groot, oud, griezelig huis werkt. De vader is nogal paniekerig, Jenny krijgt bedreigende telefoontjes en ze weet ook niet goed wat ze met haar verliefde klasgenoot Wouter aan moet. En dan loopt er ook nog zo’n griezelige buurman rond het huis. Eenvoudig taalgebruik en niet te lange zinnen. Voor jongeren vanaf een jaar of 12 een spannend, niet al te diepgravend boek.

Dit is het 330ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.