Dit recept is al jaren een groot succes bij de gourmet
Ingrediënten
1 citroen
3 eetlepels olijfolie
versgemalen peper
1 zak scampi’s ((diepvries 500 g), ontdooid)
1 zakje verse bieslook ((25 g), fijngesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
Bereiden
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Meng in een grote kom het citroensap, 1 eetlepel olijfolie, zout en versgemalen peper. Marineer de scampi’s hier tot gebruik in. Bestrijk aan tafel een gourmetpannetje met olie en verhit het op het gourmetstel. Bak per keer 1 of 2 scampi’s tegelijk met aanhangende marinade tot ze bruinroze kleuren en gaar zijn (2-3 min.). Meng de citroenrasp met de bieslook en de knoflook. Breng dit mengsel op smaak met zout en peper. Strooi het over de gebakken scampi’s.
Tip
In plaats van scampi’s kun je ook reuzengarnalen gebruiken.
Vaak voeg ik ook de citroenrasp, bieslook en knoflook toe aan de marinade (ik pureer het geheel voor marineren). Dan hoef je aan tafel alleen nog maar de garnalen te bakken. Wel zo makkelijk.