Vrijdag 9 oktober (dag 9 – Vakantie Madeira)

Gereden: 0 km
Gereden totaal: 872 km

We staan iets eerder op dan de afgelopen dagen, zodat we de hotelbus van half elf naar Funchal kunnen nemen. Als de bus komt zit deze al redelijk vol. Vriendlief heeft een zitplaats, Ukkie niet. Ukkie moet de bus uit (dat krijg je ervan als je iemand die slechter ter been is laat zitten). Vanuit het hotel wordt een taxi geregeld én betaald. Tegen elven zijn we alsnog in Funchal (slechts een paar minuten later dan de bus).

We nemen de kabelbaan naar Monte. Vanaf daar gaat er nog een kabelbaan naar een botanische tuin. We laten de kabelbaan voor wat hij is en lopen het stadje in.
We lopen naar (en bekijken) de kerk. Bij de kerk is ook de start van de Mont-toboggan-tocht (een soort houten slee), we zien een aantal bestuurders met elkaar op de vuist gaan. Aan de noordzijde van de kerk ligt een oud spoorviaduct waar omheen nu een gemeentelijke tuin (Jardim do Monte) ligt. De spoorweg is in 1894 geopend voor het vervoer van toeristen. Na een ongeluk (ontplofte locomotief, 4 doden) is de spoorverbinding in 1939 gesloten.

We besluiten alsnog de 2e kabelbaan te nemen naar de Jardim Botânico. Nog voor we daar zijn komen we andere toeristen tegen die melden dat ze niet gecontroleerd zijn en vragen of we hun kaarten willen overnemen (€5 ipv €12,75 pp). We gaan op het voorstel in en worden inderdaad niet gecontroleerd.

De tuin zelf is erg groot. Door de tijd van het jaar bloeit er niet veel, maar we krijgen een aardige indruk van hoe het zou kunnen zijn. Onder aan de tuin ligt Jardim dos Loiras, een tropische vogeltuin.
Na de vogels bekeken te hebben beginnen we aan de klim door de tuin terug naar de kabelbaan. We nemen de kabelbaan terug naar boven (Monte) om daar de kabelbaan terug naar beneden (Funchal) te nemen.

In Funchal nemen we om half vijf de bus terug naar het hotel.
’s Avonds lopen we naar de sushibar waar we al eerder geweest zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.