Uitgelezen 269: Wervelstorm – Virginia Adrews

Titel: Wervelstorm
Schrijver: Virginia Andrews
Jaar van uitgifte: 2012

Flaptekst:
Sasha is bijna veertien en leeft met haar moeder op straat. Op een dag worden de twee aangereden, en Sasha komt in het ziekenhuis terecht. Daar ontmoet ze Jordan March, de moeder van Kiera, het meisje dat Sasha en haar moeder heeft aangereden. Sasha’s moeder heeft het niet overleefd en Jordan March neem haar in huis.
Maar Kiera is bepaald niet blij met haar nieuwe ‘zusje’en ze doet er dan ook alles aan om Sasha het leven zuur te maken. Ze zet haar vrienden tegens Saha op, liegt tegen haar ouders over de dingen die ze doen en bedenkt uiteindelijk een plan dat Sasha uit haar wereld zal laten verdwijnen. Als dat plan volledig uit de hand loopt, is Sasha haar leven niet meer zeker…

Leeswaarschuwing
Onderstaande tekst kan details van de plot en/of de afloop van het verhaal bevatten.

De 14-jarige Sasha zwerft met haar moeder op straat in Californië sinds haar vader hen verlaten heeft. Op een dag worden ze beiden aangereden waarbij Sasha’s moeder overlijdt. De puissant rijke Jordan March ontfermt zich over Sasha en ze gaat bij deze machtige familie wonen. Ze krijgt de suite van hun jong overleden dochtertje en wordt zelfs aangemoedigd haar kleren te dragen. Toch voelt haar comfortabele leven als een gevangenis. Kiera, haar oudere pleegzus die het ongeluk heeft veroorzaakt, is jaloers en gaat erg ver om Sasha in een kwaad daglicht te stellen. Dit is het eerste deel in de Sasha-serie. De stijl is toegankelijk met veel dialogen, de karakters zijn duidelijk getekend en het verhaal leest lekker weg. De fans van Andrews zullen niet teleurgesteld zijn door de bekende ingrediënten van jong (wees)meisje dat zich uit benarde omstandigheden redt in deze feel good story. Recensie: S. Roest-Mouissie

Mijn mening/ervaring: Dit boek is weer een echt ‘ouderwets’ Virginia Andrews boek. Het leest lekker weg. Zoals Virginia Andrews het zelf eens omschreef: “Mijn verhalen zijn niet bizar, de werkelijkheid is bizar.” Het is niet extreem origineel (wat wil je ook met meer dan 70 boeken inmiddels verschenen) en al vrij vroeg in het boek kun je aanvoelen welke kant het verhaal op gaat. Het is makkelijk om je in te leven in de personages door de toegankelijke dialogen en gedetailleerd karakterbeschrijvingen.

Dit is het 269ste deel in de categorie “Uitgelezen”. Op deze pagina houd ik bij welke boeken ik uitgelezen heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.