Maandag 5 oktober (dag 5 – Vakantie Madeira)

Gereden: 97 km
Gereden totaal: 503 km

Wederom zijn we rond kwart over negen wakker. Na het ontbijt bekijken we de weersverwachting en besluiten we richting het oosten te rijden.
Vanaf het meest oostelijke (met de auto te bereiken) puntje van het eiland ligt een wandelpad nog oostelijker. Als de omstandigheden het toestaan willen we dit gaan lopen.

Via de snelweg rijden we tot voorbij Machico, vanaf daar nemen we de Via Expresso naar (en voorbij) Caniçal.
Aan het eind van de weg stoppen we bij een uitzichtpunt aan de noordelijke kant van de landtong. We lopen wat rond en stappen daarna weer in de auto.
Nu rijden we via de zuidkant verder totdat de weg stopt. Hier wisselen we van schoenen (wandelschoenen aan) en beginnen aan de wandeling van Ponta de São Lonrenço.

De grond is grotendeels kaal en rotsachtig. De kleur rood, zwart of geel. Tot het eerste uitkijkpunt (en terug) is het volgens de gids 35 minuten lopen. Wij lopen verder. Op ongeveer driekwart van de route staan bankjes en kijken we uit over Baia d’Abra.
Het stikt er van de hagedisjes, ze zijn snel, schuw en nieuwsgierig. Net als we gezegd hebben dat ze ongevaarlijk zijn, besluit er eentje dat mijn pink vast wel eetbaar is.
Na een tijdje gezeten te hebben lopen we (nadat we de tassen uitgeschud hebben tegen de hagedisjes) terug naar de auto. In totaal zijn we zo’n anderhalf uur aan het lopen geweest. We zijn allebei verbrand en zitten onder de modder.

We stappen in de auto en gaan toerend terug richting het hotel. Via Machico, Portela en Camacha rijden we richting de Via Rapida.
In het noorden van Machico stoppen we bij een restaurantje om wat te drinken. Aan een cola en een Fanta Pineapple (elk 330 ml) zijn we slechts 2 euro kwijt. Voor we weg gaan werpen we een blik op de kaart en besluiten we een keer terug te komen voor de lokale specialiteiten (espada – kousenband vis en Espetada – rundvleeskebab). Via de Via Rapida komen we bij het hotel terug.

’s Avonds doen we boodschappen (flesjes water e.d.) en lopen richting Funchal om bij de buren van de Italiaan van van de week te eindigen voor sushi (andere sushi bar dan uit de advertentie die we eerder deze week zagen). Voor €15,90 per persoon eten we onbeperkt Sushi, Sashimi en Teppan Yaki.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.